Doorgeven wijziging woonsituatie

Om een inschrijving of uitschrijving van medebewoner als medehuurder goed te keuren, vragen wij om een uittreksel basisregistratie personen "met historie" van het gemeentelijk basisregister. Dit uittreksel toont aan dat u in de woning woont of juist bent uitgeschreven op dit woonadres. Bij echtscheiding mag u ook een kopie echtscheidingsconvenant aanleveren, in plaats van een uittreksel.

Let op! Twijfelt u tussen 'samenwonen' of 'medehuurder'? Lees hier het verschil tussen medebewoner en medehuurder.

Een uittreksel aanvragen kan digitaal (met inlog DigiD) op www.leusden.nl. U kunt (een scan van) het uittreksel bij ons aanleveren door deze te uploaden via onderstaand formulier. Levert u geen uittreksel aan, dan kan het zijn dat we achteraf alsnog vragen deze aan te leveren. In sommige situaties kan het zijn dat we ook om extra gegevens vragen, zodra u uw aanvraag heeft ingediend.

Wijzigen woonsituatie

Uw gegevens
Welke situatiewijziging meldt u?
Maak uw keuze:
Aantonen wijziging

Om uw wijziging door te voeren vragen wij om een bewijs van de wijziging. Bijvoorbeeld een uittreksel basisregistratie personen, een kopie huwelijksakte of echtscheidingsconvenant. (U mag hierop uw BSN-nummer doorstrepen.) U kunt een kopie van deze documenten uploaden via onderstaande upload-button.

Bij samenwonen is er geen bewijs nodig. Pas na twee jaar samenwonen op dit adres kan uw partner medehuurder worden. Dit is een aanvraag 'medehuurder'. Wilt u of uw partner medehuurder worden, stuur dan een uittreksel basisregistratie personen mee, waarop u laat zien dat u al langer dan twee jaar samenwoont.

Verzenden

Kijk goed of u uw e-mailadres juist heeft ingevoerd voordat u op versturen klikt. U krijg een kopie van uw huuropzegging in uw mailbox. Onze mails komen vaak in de map "ongewenste mail"/spam-box terecht, waardoor het lijkt alsof u geen bevestiging ontvangt. Als er na verzenden op uw scherm staat dat uw aanvraag is verzonden, kunt u ervan uitgaan dat we uw aanvraag goed hebben ontvangen. Wij nemen meestal nog dezelfde dag contact op om verdere afspraken te maken. Lukt dit niet dezelfde dag, dan de (werk)dag erna.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden