Stappenplan huur opzeggen

 • 1

  Wat is mijn opzegtermijn?

  We raden u aan om de huur zo vroeg mogelijk op te zeggen. Hierdoor is de kans groter dat er een nieuwe huurder bekend is als u vertrekt. Met de nieuwe huurder kunt u onderling zaken afstemmen en overname regelen. U zegt de huur minimaal één maand en maximaal drie maanden voor vertrek op. De wettelijke opzegtermijn is 30 dagen.

 • 2

  Ik heb de huur opgezegd, wat gebeurt er nu?

  Zodra wij uw huuropzegging ontvangen nemen wij contact met u op. We plannen dan afspraken voor een vooropname en een eindopname. 

 • 3

  Wat is een vooropname?

  Samen met de opzichter bespreekt u de staat van de woning. U legt vast welke werkzaamheden u nog moet uitvoeren voor de eindopname en wat wij doen. Dit doet u op een 'opnameformulier', waarvan u gelijk een kopie ontvangt

 • 4

  Wie wordt de nieuwe huurder van mijn woning?

  Wij publiceren uw woning op WoningNet. Soms plannen wij groepsbezichtigingen in, soms neemt één kandidaat-huurder contact met u op voor een bezichtiging. Wij laten u dit vooraf weten.

  (Bij de huuropzegging vragen wij u of wij uw telefoonnummer mogen doorgeven aan de kandidaat-huurder. Zo kunt u samen een afspraak maken voor een bezichtiging.)

 • 5

  Mag de nieuwe huurder spullen van mij overnemen?

  Met de kandidaat-huurder bespreekt u de eventuele overname van goederen. U legt dit samen vast op een 'overnameformulier'. Dit formulier krijgt u bij de vooropname van de opzichter.

 • 6

  Wanneer lever ik de sleutels in?

  De laatste huurdag is aangebroken. Tijdens de eindopname bespreekt u het opnameformulier en controleert u samen met ons nog eenmaal de woning. Daarna geeft u ons de sleutels.

 • 7

  Wanneer ontvang ik de eindafrekening?

  Er zijn twee eindafrekeningen. De eerste is van ons. Heeft u teveel huur betaald of moet u nog iets betalen? Binnen vier tot zes weken na de laatste huurdag ontvangt u deze eindafrekening. Eventuele afrekenbare servicekosten (bijvoorbeeld stookkosten) worden één keer per jaar afgerekend. U ontvangt deze eindafrekening voor 1 juli van het eerstvolgende jaar.

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden